Nyheder

D. 08.06.2018

Så tog den ene dag alligevel den anden. Siden sidst har vi flyttet bopæl, så vi nu bor på bøhlandet imellem Hobro og Aars. Vi nyder den sparede køretid hver eneste dag.

 

På hundefronten er der sket følgende siden sidst:

 

  • Både Mister og Gibson havde en formidabel jagtsæson. Gibson gik gik rigtig stabilt som driver og høstede mange roser for sit arbejde. Mister gjorde en rigtig god indsats som apportør på de store fasanjagter, så jeg er meget tilfreds med ham.
  • Mister er blevet far til yderligere 4 lækre kuld. Altså er han nu oppe på 6 kuld i Danmark og 1 i Schweiss.
  • Der er kommet sundhedsresultater fra Misters første kuld. Ud af de seks unghunde har fem af dem været i røntgen med resultaterne 5 x A0 og 2 x OCD fri.
  • Der har været mange forespørgsler på parringer med Mister fra ind- og udland, så jeg tror, at der kommer endnu flere lækre kuld fra ham i fremtiden også. Jeg er stadig "kræsen" ift. hvilke tæver, jeg siger ja til. Sundheden skal først og fremmest være i top!

 

I løbet af sommeren er Mister meldt til to officielle udstillinger, så det bliver spændende at se, hvad han kan hive hjem af præmieringer. Cirkushesten nyder i hvert fald, at der bliver trænet mere intensivt igen ;-) Jeg pønser lidt på, om han skal meldes til en anden prøve i efteråret, men det løfter jeg ikke sløret for endnu.

 

/Carina

 

D. 06.11.2017

Nå, nu er det vist efterhånden på tide med en opdatering herfra. Jeg beklager den lange pause :-(

 

Der er sket RIGTIG mange ting det sidste års tid!! Her kommer et hurtigt resumé:

 

  • Mister har bestået sin sidste Åben B, så nu er han fuldt kvalificeret til vinderklasse.
  • Mister har fået Excellemt i brugshundeklassen på en DRK-udstilling.
  • Mister er blevet far til 3 lækre kuld hvalpe... 2 her i Danmark og 1 i Schweiss.
  • Mister er blevet øjenlyst efter hans 5 års fødselsdag. Igen en øjenlysningen uden anmærkninger.
  • Steffen og jeg er blevet forældre til den skønneste lille pige.
  • Gibson er stadig en lømmel ;-)

 

Vi har erkendt, at tiden render rigtig stærkt, når man har et barn. Derfor har der været noget stille her på siden. Det forhindrer os dog ikke i at være aktive. Vi bruger stadig meget tid på jagt og hundetræning. Begge vores hunde har accepteret Victoria, og hun er med til både jagt og hundetræning :-)

 

/Carina

 

D. 17.05.2016

I al hemmelighed har jeg de sidste tre uger trænet lidt spor med Mister. I søndags, d. 15.05.2016, skulle vi så prøve kræfter med vores første schweissprøve. Sporet i søndags var kun Misters tiende spor, så jeg var indstillet på at tage sporet som træning, hvis det ikke gik helt efter hensigten.

Vi var tilmeldt en 400m/3t schweissprøve ved Toller-klubbens arrangement i Rold skov. Da vi skulle gå et dråbe-spor, mens alle de andre på holdet gik spor på færtsko, var vi ikke en del af lodtrækningen om rækkefølgen ved vores dommer. Vi skulle op på spor nr. 5, så vi fik en del ventetid i bilen. Hvem kan være sur over det, når det er i så smukke omgivelser?! :-)

Da det endelig blev vores tur, forsøgte jeg at få lidt ro på Mister samt sommerfuglene i min egen mave. Vi har hidtil trænet på okseblod, men sporprøven var på vildtblod, hvor færten efter sigende skulle være stærkere. Der gik da heller ikke mange øjeblikke, før snuden kørte i høj fart på Mister. Han havde fundet sporet, og så gik det afsted igennem skoven. Da vi nåede et godt stykke ind i skoven, kunne jeg se, at Mister pludselig blev i tvivl - han havde mistet færten op over et bakkedrag. Jeg fik ro på ham, trak lidt tilbage på sporet og startede ham op igen. Dette måtte jeg desværre gøre en del gange, da han ikke kunne fange færten pga. vinden. Langsomt fik vi arbejdet os igennem det første knæk på sporet. Pludselig markerede Mister sårlejet, og så gik det ellers over stok og sten igen. Næste knæk klarede han uden problemer. På sidste strækning af sporet drillede vinden en lille smule de sidste 50 meter, men han fandt skindet og blev rost til skyerne.

Vi havde dermed ingen tab på sporet, og vi fik en 1. præmie. Dommeren fortalte, at det havde været meget tæt på et tab i første knæk, men vi fik dog selv løst opgaven. Han sagde, at Mister havde en god næse og fulgte sporet rigtig godt. Dog kunne han godt tænke sig, at farten var liiidt lavere. Han skulle bare se ham på en markprøve eller på jagt så ;-)

 

Vi fik nu igen en del ventetid, inden prøvens afslutning. Jeg havde besluttet, at jeg ville ud og se, hvad sådan en toller-prøve gik ud på. Det viste sig så, at de manglede en stand-in hund til et makkersøg i åben klasse, så den meldte vi os til at tage, hvis dommeren gav grønt lys for det. Toller-folket så lidt spørgende ud, da jeg stod på ventelinjen med min labrador, men de accepterede dog dommerens beslutning. Mister klarede det rigtig flot i det frie søg. Han var fuldt ud indstillet på, at nu skulle der findes dummyer og ikke spor. Da Mister havde hentet fire dummyer, havde tolleren hentet to eller tre, så dommeren bad mig holde Mister hjemme lidt, da han jo ikke var til afprøvning. Da tolleren ligeledes havde hentet fire dummyer, fik jeg lov til at sende Mister igen. Min makker gav efterfølgende udtryk for, at han satte pris på Misters høje fart i søget, da det satte lidt mere skub i hans hund også. Dygtig dreng, Mister :-)

 

Ellers er der vist ikke så meget at berette fra vores side. Mister bliver nu "pakket væk" til træning resten af sommeren. Både Mister og Gibson skal på DKK-udstilling i Vejen i juni, men ellers har vi ingen prøve-planer før august måned igen. I går blev bukkejagten skudt i gang, så fritiden vil de næste par måneder blive brugt på jagt og hundetræning.

 

/Carina

 

D. 09.05.2016

Den sidste uges tid har budt på mange nye udfordringer for vores husstand. Her kommer en lille beretning om vores bedrifter:

 

Søndag d. 01.05.2016 fik Mister og jeg debut på vores første officielle udstilling. Vi havde taget turen til DKK's udstilling i Roskilde, og Mister blev stillet i brugshundeklassen. Mister var et pragteksemplar, og vi fik et Very Good, hvilket jeg er fuldt ud tilfreds med. Kritikken kan læses på fanen med Misters resultater. Desuden fik jeg som handler en masse positive tilkendegivelser fra både dommer og andre handlere, hvilket har givet mig lidt blod på tanden nu :-)

 

Torsdag d. 05.05.2016 var Steffen og Gibson draget til Fyn for at deltage i en holdapporteringsdyst i en jagtforening dernede. De havde en fantastisk dag i høj solskin, og Gibson viste alle sine talenter.

Først fik de en dobbeltmarkering på land. Her kom Gibson til at lette før tid, men hentede den første fugl i flot stil. Anden fugl strøg han direkte afsted efter, men på vej ud til fuglen blev han distraheret af en vandpytte, som han partout måtte over og trille lidt rundt i. Midt i hans bad kom han dog i tanke om, at han vist nok var i gang med noget andet, så han rejste sig og løb direkte ud og hentede fuglen. Det kneb dog lidt med den ene aflevering, men de fik 8/10 point. Dommeren overvejede et øjeblik at give ekstra point for kreativitet, da Gibson underholdte hele forsamlingen med sit lille stunt ved vandpytten ;-)

Derefter fik de en enkeltmarkering på vand. Gibson svømmede direkte ud og hentede fuglen, men da han nåede land igen, lagde han desværre fuglen fra sig for at ryste vand af pelsen, inden han fortsatte op til Steffen og afleverede fuglen. Dette gav et fradrag, så også her inkasserede de 8/10 point.

Til slut skulle de have et frit søg på kaniner. Gibson kom desværre ikke langt nok ud, så han fik ikke færten af kaninerne. Steffen forsøgte at sende ham længere ud, men missionen lykkedes ikke, og Gibson gik på jagt. Dette inkasserede de 0/10 point på.

Alt i alt havde de en rigtig god dag sammen med gode venner og glade hundefolk, og Steffen ved nu, hvad de skal træne lidt mere.

 

I går, søndag d. 08.05.2016, var Mister og jeg på trippelarrangement i DRK Nordjylland. Mister blev trukket igennem hele møllen, så vi havde en meget lang dag. Først blev vi forhåndsbedømt på skuet, hvor Mister fik excellent i brugshundeklassen. Derefter afsted til eksteriørbedømmelse på kvalifikationsprøven, og den bestod vi. Så tilbage til skuet, hvor han blev tredje bedste labrador-han. Over middag stod markprøve-delen for skud. Først skulle vi til den praktiske del på kvalifikationsprøven, og denne bestod vi ligeledes, så nu er kvalifikationsprøven i hus. Derefter tog vi det store skridt og fik vores debut i vinderklasse. Mister blev stillet på vinder-C, som i går var en prøve i den sværere ende af vinderklasse. I løbet af dagen havde jeg hørt en del skræk-historier om dagens vinderklasse, så jeg var indstillet på at tage afprøvningen som træning. Vi kom lidt til kort i løbet af afprøvningen, men niveauet taget i betragtning er jeg fuldt ud tilfreds med vores arbejde og ved nu, hvad der skal arbejdes videre med :-)

 

/Carina

 

D. 28.02.2016

I disse dage er det tre år siden, Mister bestod brugsprøven i Dansk Retriever Klub. I dag skulle vi for første gang prøve kræfter med "de store drenge". Jeg havde meldt os til udtagelsen for hold DM, velvidende vi formodentlig ville være Under Dogs på dagens prøve.

I høj solskin og klar frost troppede vi i morges op til prøven, hvor vi ved indskrivningen skulle trække lod om holdene til dagens prøve. Jeg kom på hold med "en gammel rotte" fra Midtjylland og en kæk nordjyde, så det tegnede jo godt for dagen :-)

 

Vores første post var på et frit søg. Aldrig i mit liv har jeg set SÅ stort et frit søg før. Vi stod på toppen af en bakke, hvor det frie søg gik ud som et V foran os. Søget var nok cirka 500 meter dybt (over en dal og op på modsatte bakke) og 400 meter bredt yderst. Mister startede i fin stil med at finde en kanin. Derefter søgte han en del rundt, men fandt desværre ikke noget vildt. Han kunne ikke knække koden til det terrænskifte, der var i form af en markvej i bunden af dalen. Han søgte lidt hjælp hos mig nogle gange, men jeg kunne ikke skubbe ham langt nok ud. Til sidst gik han i halesøg på en af de andre hunde, og jeg valgte derefter at kalde ham hjem og stoppe, mens legen var nogenlunde god.

 

Da vi gik til den anden post, trak en tæt tåge ind over prøveområdet. På denne post skulle vi på "jagt". Hundeførerne stod øverst på en mark, og nede ved skovbrynet foregik jagten, hvor der blev skudt og kastet markeringer og distraktioner. Hund 3 skulle først sende på førstkastede markering, som faldt imellem to distraktioner (distraktionerne blev samlet op, men hundene skulle forbi deres fært og ind i skoven). Dernæst skulle hund 2 sende på sidstkastede markering, som havde skjult nedfaldssted. Til slut skulle hund 1 sende på en laaaang dirigering igennem markeringer, distraktioner og flere terrænskift. Vi startede som hund 1, og vi fik ikke dirigeringen hjem. Det havde jeg nu heller ikke forventet, for den dirigering var langt over vores niveau. Dog fik jeg dirigeret ham længere ud, end jeg næsten turde håbe på. Da det blev vores tur til at hente den sidstkastede markering, søgte Mister lidt rundt, men fuglen kom dog hjem efter en lille korrigering fra hundeføreren. Da vi skulle hente den førstkastede markering, måtte jeg igen korrigere lidt, før fuglen blev bragt hjem. Tågen vanskeliggjorde forholdene for både hundeførere og dommere, men det undskylder ikke, at min hund ikke var lydig/dygtig nok på posten.

 

Efter en pragtfuld frokost gik vi videre til den tredje post. Tågen var nu lettet igen, så solen kunne titte frem. Denne post var en ren markeringspost, og den ville blive dømt som sådan. Hundeførerne stod på toppen af en nyfældet bakketop. I bunden af dalen gik to skytter, og fuglene faldt i skoven på modsatte side af dalen. Mister startede med en få en dobbeltmarkering på linje. Inden jeg måtte sende ham, skulle de to enkeltmarkeringer til de to andre hunde dog kastes først, så Mister skulle fastholde sine punkter et stykke tid. Den første fugl henter han i fin stil. Da han er på vej hjem, må hund 2 blive sendt og derefter hund 3. Hund 3 bliver dirigeret en del, og det distraherer Mister, da jeg skal sende ham på den sidste fugl i hans dobbeltmarkering. Igen må jeg erkende, at heller ikke denne fugl kommer hjem. Da vi rokerer, skal Mister nu hente en enkeltmarkering direkte på tværs af dalen. Den henter han i fin stil. Den sidste fugl burde også være simpel, men Mister bliver vist distraheret af deltagerne på ventelinjen, så han får lige et "NEEEJ", og så retter han ind og finder fuglen i fin stil.

 

Vores sidste post er en walk up på en smuk lysning i skoven. Uf, det er min skræk, for fri ved fod har altid været vores store udfordring! Nå, men vi går på opgaven med krum hals. Dommeren forklarer først, at der for enden af lysningen ligger tre dirigeringer, men dem kommer vi til senere. Walk up! Ja tak, Mister bliver ved min side. Der bliver skudt fremad langs skoven, og bagefter lyder der et skud inde i skoven. Jeg får at vide, at der er en anskudt fugl derinde, som jeg gerne må sende Mister på. Jeg kan ikke se min hund, men jeg kan høre, at han arbejder derinde. Pludselig dukker han op ude på lysningen. "Sit og ind med dig igen." Han arbejder stadig derinde. Det næste, jeg ser til min hund, er nede i bunden af lysningen, hvor han finder en af dirigeringerne, som han stolt vender hjem med. "Suk, det var jo den forkerte fugl, Mister, men du er da dygtiiig!" Nå, men vi går videre og de andre hunde løser derefter deres opgaver i fin stil. Jeg snakker efterfølgende med dommeren, som kan fortælle, at Mister ikke kommer helt dybt nok ind i skoven, da han skal finde den anskudte fugl. Øv, men det skyldes igen manglende erfaring.

 

Mit mål med dagen var at gennemføre posterne uden nogle 0'er. Vi fik point med fra samtlige poster, og omend det ikke var prangende point, er jeg dog tilfreds med Misters arbejde. For mit vedkommende var denne dag en kombineret træning, afprøvning af vores kunnen samt at skrabe erfaring under frakken. Jeg fik bekræftet, hvad der skal arbejdes videre med, men jeg fik også set, at Mister er i stand til at arbejde trods de mange stress-momenter, der er på en holdudtagelse. Tak til prøveleder, dommere, hjælpere og de andre hundehoveder for en pragtfuld og lærerig dag :-)

 

/Carina

 

D. 23.02.2016

Hjemmesiden er under opbygning, så der kan forekomme visse "huller" hist og her.