Om Dark Moor's Chervil

Dark Moor's Chervil, kaldet Mister, er min første labrador. Jeg købte ham med henblik på at få en god jagthund, og så ville jeg gerne se, hvor langt vi kunne drive det i markprøveregi. Mister er fra kennel Dark Moor's ved Viborg. Da jeg bestilte Mister, kendte jeg ikke alverden til hans far ud over det, jeg kunne læse på papiret (som jo også taler for sig selv). Jeg bestilte Mister, da jeg havde kendskab til generne på hans mors side. Misters morfar hentede min far i England for år tilbage, og han var en fremragende jagthund med et dejligt sind. Flere af hans hvalpe blev i vores familie og omgangskreds, så dem kunne jeg følge igennem årene. Da jeg endelig var færdig med mine studier, skulle jeg så have min egen hund, og valget faldt derfor på en Dark Moor's-hvalp. Det er et valgt, jeg aldrig har fortrudt sidenhen :-)

 

Som sagt er Mister min første labrador. Han har givet mig en del udfordringer igennem årene. Han er en hund med et meget højt drive, og han lever for at arbejde. Når jeg tager fløjten omkring halsen, har han kun arbejdet for øje. I træningen er han utrættelig. Det samme gør sig gældende på jagt.

 

Jagtgenerne i Mister er meget fremtrædende. Han arbejder i et højt tempo i terrænet, han er koncentreret og bruger næsen godt. Han går igennem næsten hvad som helst for at finde fuglen. Mister er en glimrende apportør, og han startede sin "karriere" som apportør på godsjagter i 2013. De efterfølgende år har han været med på flere opsamlinger hvert år, han er apportør på rågeregulering i hvert forår, og han har været "støvlepudser" på husmandsjagter om efteråret. Jeg har desuden haft ham med på bukkejagt, hvor han enten har ligget under skydestigen eller pürschet rundt med mig. Han klarer fx disciplinen "300 meter navlefræs fri ved skulder" i rigtig flot stil ;-)

 

Som familiehund er Mister også rigtig dejlig. Han har en fantastisk evne til at slappe af, når han er indenfor husets fire vægge. Han er rolig omkring vores datter, og han lader hende gerne kæle ham. Mister er en hund med mange sjove ansigtsudtryk, og han er altid god for et godt grin. Han er et stort legebarn, og han elsker at pjatte rundt med hvalpe og unghunde.

 

Tanja Thorsen, som ejer Misters far, har skrevet følgende om Mister:

"Mister er efter Milo, fra Kennel Dark Moor's, en ganske pragtfuld hanhund. Carina, der ejer ham, har gjort et flot stykke arbejde med ham. Det er hendes første egen hund, og jeg skulle hilse at sige, denne hund løber IKKE langsomt ;-) og er IKKE kedelig!! Han ligner mere og mere sin daddy Milo, hvilket jo ikke er så ringe endda!!" (29.01.16)