Om Apernilles Gibson

Apernilles Gibson, kaldet Gibson, er Steffens anden labrador. Hans første labrador, Oliver, blev aflivet grundet en akut sygdom, og Steffen stod nu uden hund. Han havde på daværende tidspunkt et krævende arbejde, hvor han rejste en del, så en hundehvalp var ikke optimalt. Han købte derfor Gibson, som dengang var 14 måneder gammel.

 

Efter den første nat sammen med Gibson var Steffen klar til at aflevere ham tilbage til kennelen. Gibson var temmelig stresset over at bo et nyt sted, men med tiden fandt de to dog hinanden. Gibson er en sød, sjov, kærlig og meget kælen labrador.

 

Steffen købte Gibson med henblik på at få en god, drivende jagthund. Steffen har som sådan ingen interesse i markprøver, så Gibson bliver udelukkende brugt som jagt- og familiehund. Gibson er nu ved at have opnået en erfaring udi jagtens kunster, der gør ham til en glimrende jagthund. Han arbejder i et stabilt tempo, og han bruger næsen rigtig godt.

 

Da Steffen købte Gibson, kunne han en del forskellige unoder. For eksempel havde han af og til selektiv hørelse, så hvis næsen var i jorden efter en spændende fært på en luftetur, så kunne man ikke altid høre, når der blev kaldt.

"Gibson! Gibsooooon! GIBSON!!!!"

"Nå, så er hende den langhårede hystade vist så sur, at jeg hellere må komme tilbage til hende" ;-)

Jooh, Den Brune Bisse har sat min tålmodighed på prøve nogle gange efterhånden. Jeg begyndte at træne lidt lydighed og kontaktøvelser med ham, for jeg vil som minimum ha' en hund, der kommer, når jeg kalder på den. Det er efterhånden ved at være på plads, og når unoderne er pillet af ham, så er Gibson faktisk en rigtig dejlig hund. Han er meget ivrig og glad, når der skal trænes.

 

Som tidligere nævnt bliver Gibson udelukkende brugt som jagthund. Han er ikke trænet til markprøver, men derimod til at finde fasaner, hvilket han er super god til. I efteråret 2015 begyndte Steffen er gå til ringtræning med Gibson. Vi træner ved Hagbard's Hundecenter, som benytter sjove træningsmetoder i stedet for den traditionelle, småkedelige ringtræning. Både Steffen og Gibson hygger sig til træningen, og ekvipagen har hurtigt fået fat i spillereglerne og gør pt. en god figur til træningen.

 

Gibson er en hund, der altid er god for et godt grin. Han kan fx ikke se en vandpytte, uden at han partout skal over og trille rundt i den. Han æææælsker at bade - uanset størrelsen på bassinet ;-) Når Gibson leger med Mister eller andre hunde, har han en del lyd på sin leg. Han piver aldrig på jagt, men når de skal lege, lyder han som et andet pivdyr. Det er vældig underholdende at høre på. Generelt er Gibson god, som dagen er lang, men han er også fuld af spilopper. En skøn "køter"!